Schermregeling

De schermregeling van de HortiMaX-Go! combineert verschillende functies. Het omvat:

• Een energiebesparende regeling op basis van buitentemperatuur.
  • Een schaduwschermregeling op basis van straling.
  • Een verduisteringsfunctie op basis van tijd.

Om hiervan gebruik te maken, dient u de instellingen van de schermregeling in te vullen. U kunt de scherminstellingen vinden door dit pad te doorlopen: .

Figuur 20: Scherminstellingen.

Verduisteringsregeling

Gebruik de instellingen: Begin verduisteringsperiode en Einde verduisteringsperiode.

De verduisteringsregeling is gebaseerd op tijd. Door een start- en eindtijd in te voeren, bepaalt u wanneer de kas verduisterd (het scherm gesloten) is.

Energieregeling

Gebruik de instellingen Begin energieperiode, Einde energieperiode en Sluiten onder buitentemperatuur.

De energieregeling treedt in werking als de buitentemperatuur onder de ingestelde waarde komt. De energieregeling is de hele dag actief tenzij u of:

• de instellingen Begin energieperiode en Einde energieperiode anders instelt.
  • gekozen hebt voor vaste standen. Dit kunt u in het fasescherm of het vaste positiescherm zien.

De regelaar controleert niet of tijden elkaar overlappen. Zeker bij het combineren van normale en astronomische tijden is het risico aanwezig dat de starttijd de eindtijd (op termijn) voorbij gaat. Als de starttijd voorbij de eindtijd ligt, kan dit een ongewenste regelperiode opleveren.

Straling (schaduwschermregeling)

Gebruik de instelling Maximum straling voor sluiten.

De stralingsregeling is bedoeld om een ongewenst hoog stralingsniveau in de kas te voorkomen. Wanneer er te hoge instraling is, kunnen gewassen, vruchten en bloemen beschadigen. De regeling is continu actief en wordt geactiveerd op basis van directe stralingsmeting van het weerstation.

Indien de gemeten straling boven de ingestelde waarde komt, zal het scherm volledig sluiten.