Meteo-Go!

De Meteo-Go! is het weerstation voor meting van: straling, temperatuur, luchtvochtigheid, windrichting, windsnelheid, regendetectie en gps-coördinaten. De met het weerstation meegeleverde kabel wordt aangesloten op de Smart Switch Meteo/Alarm in het hoofdpaneel.

Figuur 32: Meteo-Go!

Plaatsing

Plaats het weerstation op een paal (diameter 25 mm) 2 meter boven de kas; de imbus moet naar het noorden worden geplaatst. Zorg ervoor dat er geen schaduw op de Meteo-Go! valt en plaats het niet te dicht bij een uitlaat/schoorsteen.

Een weerstation delen

Als een locatie meerdere controllers heeft, dan kunnen deze de uitlezingen van hetzelfde weerstation delen. Om deze gegevens te delen, moeten de controllers aangesloten zitten aan hetzelfde netwerk en elke controller moet een uniek ID-nummer hebben (in de software heet deze instelling Regelaar instantie). U kunt het ID-nummer instellen in het configuratiemenu.

Voorbeeld

De uitlezingen van het weerstation worden voor twee controllers gebruikt. Het weerstation met de Meteo-Go! heeft de instelling Regelaar instantie op 1 staan; bij de andere controller staat deze instelling op 0.

Figuur 33: Configuratiemenu met de instelling 'Regelaar instantie'.

Netwerkaansluiting

Aan de achterzijde van de Panel PC is één netwerkaansluiting. De netwerkaansluiting wordt gebruikt voor het delen van het weerstation tussen meerdere systemen en voor bediening op afstand. Met de HortiMaX-Go! wordt geen randapparatuur meegeleverd om netwerken aan te leggen. Gebruik hiervoor algemeen beschikbare apparaten. Gebruik voor het netwerk bij voorkeur standaard UTP bekabeling, normale patch bekabeling. Gebruik tussen de controllers geen cross kabels.

Voorbeeld

Figuur 34: Schematische weergave netwerkaansluiting.

De controllers kunnen in het bedrijfsnetwerk geplaatst worden met internettoegang.

Voor het vaststellen van IP-adressen gaat het systeem er vanuit dat er een router is met DHCP. Voor het doorverbinden van het netwerk zijn mogelijk ook nog (meerdere) netwerk switches nodig. De maximale lengte van een normaal bekabeld ethernet netwerk zonder extenders is 100 m.